Blog

Het momentum voor meer aandacht voor het versterken van verbinding en geborgenheid in het veiligheidsbeleid, ofwel positieve veiligheid, lijkt eindelijk daar.

De begrippen "veiligheid voor het kind" en "jeugdzorg' werden in afgelopen jaren bijna identiek. Iedere jeugdzorgorganisatie profileerde zich als de organisatie die de veiligheid van kinderen waarborgt.

De gemeente Loon op Zand stond voor een bekend dilemma: is veiligheid iets wat tussen de oren zit of is het heel simpel het resultaat van een goed opgebouwd excelsheet? In 2015 besloot de gemeente dat bezuinigd moest worden op het vervoer van leerlingen naar het speciaal onderwijs. De leerlingen zouden heel goed zelfstandig kunnen fietsen naar school. Niet veel later besloot dezelfde gemeente dat er 1200 asielzoekers gehuisvest zouden worden in vakantiepark Droomgaard. Op een "steenworp afstand van de Efteling".

In Nederland hebben we voor ieder potentieel onveiligheidje een heuse instelling. Hoe zou het dan toch komen dat lang niet iedere criminele jongere naar school gaat?

Weer een blog over ketensamenwerking in de bouw. Is daar ondertussen niet genoeg over geschreven? Nou, geschreven misschien wel. Maar in gesprek met ondernemingen en organisaties kom ik maar al te vaak tegen dat mensen geen idee hebben wat ketensamenwerking nu werkelijk is of inhoud.

Was het maar waar

3-11-2015

Cijfers jeugdcriminaliteit dalen, maar wat zeggen die cijfers en wat niet? Gastblog van Eric Bervoets

Zorginnovaties: Technisch is de sky the limit! Maar sluiten al die innovaties nou daadwerkelijk aan bij de behoeften van onze ouderen?

Wat maakt u een buitengewoon leider?

Stapelgek!

4-09-2013

Stop met stapelen van plannen...

Durft uw organisatie voldoende los te laten?

Congresprogramma’s

Inspireren, leren, netwerken en profileren. Ons programma dient uw doelen.

Naar congresprogramma’s »

Trainingen & leergangen

Ervaringsleren met collega's en echt werken aan verandering. Wij maken een programma dat werkt.

Naar trainingen & leergangen »

Branche- & bedrijfsdagen

Uw branche, organisatie of product sterker positioneren. Kies positie met een sterk programma.

Naar branche- & bedrijfsdagen »